Amsterdamse elektronicazaak Radio Rotor gesloten

Voor duizenden dingen kon je terecht bij de Amsterdamse elektronicazaak Radio Rotor.Β  Maar de winkel is sinds begin deze maand definitief gesloten. De sluiting is een triest voorbeeld van hoe de technologische veranderingen en de groeiende trend om online te winkelen, invloed hebben op traditionele winkels.

De broers Kees (63) en Peter (55) Michels, die de winkel uit 1936 in 2003 overnamen, besloten om per 1 januari 2023 hun deuren te sluiten. De groeiende trend om onderdelen online te bestellen, zijn de belangrijkste redenen voor de dalende omzetten en uiteindelijke sluiting van de winkel.

De sluiting van Radio Rotor is helaas niet uniek, winkels zoals Radio Centrum in Utrecht, HEC in Delft, Technica Electronica in Nijmegen, die al decennialang een vertrouwd adres waren voor zelfbouwers en ook zendamateurs, hebben hun deuren al eerder moeten sluiten.

De technische diensten die vroeger onderdelen nodig hadden, zijn allang verdwenen en jongeren bouwen steeds minder zelf. Ook de groei van kant-en-klare modules en de mogelijkheid om onderdelen online te bestellen, hebben bijgedragen aan de dalende omzetten van deze winkels.

Het verlies van deze winkels is triest voor de nog kleine zelfbouwgemeenschap en voor degenen die al decennialang trouwe klanten waren. Het is belangrijk om deze winkels te steunen, zolang ze nog bestaan, om te voorkomen dat nog meer van deze elektronica winkels verdwijnen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in