Dutch Amateur Radio Union (DARU) kondigt opheffing aan

DARU Opheffing

De vereniging Dutch Amateur Radio Union (DARU) zal worden opgeheven, zo heeft het bestuur aangekondigd op hun website. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de algemene ledenvergadering, waar het bestuur tot deze conclusie kwam.

DKARSDKARS naar DARU 
DARU ontstond uit de voormalige stichting DKARS, opgericht in 2014, die een vliegende start maakte. Onder DKARS was er aanzienlijke groei, met voortdurende toetreding van nieuwe leden. In augustus 2018 werd daarom besloten om van een stichting een vereniging te worden. Op 15 juni 2019 werd de stichting DKARS ontbonden, waarna de nieuwe vereniging Dutch Amateur Radio Union (DARU) op 22 juli 2019 van start ging.

DARU Liquideren
Na ruim vier jaar is het hoofdargument voor de opheffing het ontbreken van nieuwe kandidaten voor het bestuur. Er zijn herhaaldelijk oproepen gedaan voor bestuurskandidaten en er is gezocht naar geschikte leden voor de redactie van het DARU Magazine.

Een goed functionerend bestuur is essentieel voor het voortbestaan, en zonder zo’n adequaat bestuur is het onmogelijk om de verenigingsdoelen te bereiken. Na uitgebreid overleg tijdens de algemene ledenvergadering van 13 november is besloten om de vereniging te liquideren.

Het kan nog!
19 november wordt er een speciale algemene ledenvergadering georganiseerd voor het liquidatie proces. Hoewel er voor de ‘liquidatie ALV’ nog leden kunnen opstaan die zich willen inzetten, gaat het huidige bestuur vooralsnog niet uit van deze mogelijkheid en zal DARU worden opgeheven.

Het was een moeilijke beslissing voor het bestuur, zij spreken hun waardering uit naar alle leden die door de jaren heen hebben bijgedragen aan de vereniging. Ze hopen dat de positieve herinneringen zullen voortleven, ondanks dit trieste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in