CATsyncDe CAT Tool voor WebSDRs

DJ0MY
Oscar, DJ0MY

CATSync is voor zend- en luisteramateurs de moderne manier om storing te elimineren.

In de wereld van radioamateurs is het vinden van innovatieve manieren om de ontvangstkwaliteit te verbeteren altijd een uitdaging. Een van de meest leuke ontwikkelingen op dit gebied is het CATSync-programma, gecreëerd door Oscar, DJ0MY. Dit krachtige programma biedt een oplossing voor het synchroniseren van WebSDR-ontvangers met je eigen zend/ontvanger, via een eenvoudige CAT-besturingsverbinding met je computer. CATSync werkt niet alleen als een afstandsbediening voor WebSDR, maar ook een onschatbaar instrument in situaties met hoge storingsniveaus, zoals stedelijke QTH-locaties.

Een Nieuwe Dimensie in Radioamateurisme
Het hart van CATSync ligt in zijn vermogen om verschillende WebSDR-ontvangers te synchroniseren met jouw persoonlijke zend/ontvanger-setup. Of je nu gebruik maakt van de klassieke WebSDR, Kiwi SDR of OpenWebRX, CATSync is veelzijdig en compatibel met al deze platforms. Hierdoor wordt het mogelijk om je eigen zendontvanger en de geselecteerde WebSDR-ontvanger naadloos te laten samenwerken.

Storingen Elimineren met Één Druk op de Knop
Een van de meest handige eigenschappen van CATSync is de mogelijkheid om zonder storing te ontvangen via een websdr tijdens je zendactiviteiten. Vooral in omgevingen met hoge storingsniveaus, zoals drukke stadslocaties, kan deze functie van onschatbare waarde blijken te zijn. catsyncWanneer je begint met zenden (TX) via je eigen zendontvanger, kun je CatSync eenvoudig instellen om het ontvangstgedeelte (RX) van de WebSDR te dempen. Hierdoor kun je kristalheldere QSO’s voeren zonder de hinderlijke storingen die op je eigen locatie binnen komen. Deze eigenschap is ook uiterst handig tijdens radiorondes, vooral wanneer je dat ene station probeert op te vangen dat op jouw eigen locatie net niet duidelijk genoeg is.

Volledige Synchronisatie: Frequenties en Modi
CATSync gaat verder dan alleen frequentiesynchronisatie. Het programma biedt ook ondersteuning voor modusveranderingen, waaronder CW, USB, LSB, AM en FM. Dit betekent dat je niet alleen dezelfde frequentie kunt afstemmen op beide apparaten, maar ook dezelfde modus kunt behouden, wat de samenwerking tussen je zend/ontvanger en de WebSDR-ontvanger nog naadlozer maakt. CATSync ondersteunt maximaal twee schakelbare zend/ontvangers die zijn aangesloten via twee afzonderlijke poorten.

Ondersteuning voor een Breed Scala aan Zend/Ontvangers
Dankzij het gebruik van de befaamde OmniRig-engine biedt CATSync ondersteuning voor een breed scala aan zend/ontvangers (RIG’s). Hierdoor kunnen radioamateurs met verschillende zendapparatuur profiteren van de voordelen van dit programma. Maar ook luisteramateurs worden niet over het hoofd gezien, aangezien CATSync compatibel is met vele populaire ontvangers, waaronder de gerenommeerde ICOM IC-R8600.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de mogelijkheden of het programma willen downloaden kijk dan op de website van CATsync: https://catsyncsdr.wordpress.com/