Nieuwe firmware-update voor Kenwood TS-990 en TS-890

Kenwood TS-990

Kenwood heeft onlangs een firmware-update uitgebracht voor zowel de TS-990 als de TS-890. Deze firmware-updates zijn vrijwel identiek en bevatten verschillende verbeteringen en lossen enkele bugs op.

Hier is een samenvatting van de wijzigingen in deze update: voor de TS-990

  1. Menu-item 6-08, genaamd “Filterbediening in SSB-DATA-modus (High/Shift en Low/Width),” is gewijzigd van “Shift & Breedte” naar “Hoog en laag uitgesneden.”
  2. De standaardwaarde voor klokmenu-item 1-01, genaamd “NTP-serveradres,” is gewijzigd van “Niet ingesteld” naar “ntp.nict.jp.”
  3. De specificaties zijn aangepast zodat het weergavefrequentiebereik van de bandscoop nu afzonderlijk kan worden ingesteld in de SSB/AM/FM-modus, CW/FSK/PSK-modus en DATA-modus.
  4. Een bug is opgelost waarbij het pc-commando “KY” (CW-sleuteling van tekenreeksen) mogelijk niet correct werkte.
  5. Een bug met betrekking tot de middenfrequentie van APF (Audio Peak Filter) is opgelost, die niet werd gecorrigeerd bij het wijzigen van IF SHIFT.

Hier is een samenvatting van de wijzigingen in deze update: voor de TS-890

 1. De standaardwaarde van menu nr. 6-12, “Filterbediening in SSB-DATA-modus (High/Shift en Low/Width)” (schakelen tussen high cut/low cut en WIDTH/SHIFT (SSB-DATA)), is gewijzigd van “Shift & Breedte” naar “Hoog en laag uitgesneden”
 2. De standaardwaarde van klokmenu nr. 1-01, “NTP-serveradres”, is gewijzigd van “Niet ingesteld” naar “ntp.nict.jp”.
 3. De specificaties zijn gewijzigd zodat het weergavefrequentiebereik van de bandscoop afzonderlijk kan worden ingesteld in de SSB/AM/FM-modus, CW/FSK/PSK-modus en DATA-modus.
 4. Een bug is opgelost waarbij het pc-commando “KY” (CW-sleuteling van tekenreeksen) mogelijk niet correct werkte.
 5. Een bug is opgelost waarbij de middenfrequentie van APF (Audio Peak Filter) niet werd gecorrigeerd bij het wijzigen van IF SHIFT.

Je kunt de firmware van de TS-990S en de TS-890 bijwerken met behulp van een USB-geheugen of een pc die is aangesloten via een USB-kabel. Meer bij Kenwood klik hier voor de TS-990 en hier voor de TS-890.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in