Opnieuw firmware uitgebracht voor Yaesu FT-991A

Yaesu heeft vandaag opnieuw firmware versie 2.07 uitgebracht voor de FT-991A, nadat de vorige update plotseling werd teruggetrokken. Net als de gestaakte versie, brengt deze update diverse belangrijke wijzigingen en verbeteringen met zich mee, waaronder het oplossen van specifieke problemen en het optimaliseren van de functionaliteit.

Yaesu stopte eerder deze maand, op 6 juni, met versie 2.06 en verving deze door de vorige versie uit mei 2020. Waarom deze update abrupt werd stopgezet, is onduidelijk.

Belangrijkste Wijzigingen in de Firmware

(1) Het fenomeen opgelost waarbij de weergavefrequentie veranderde wanneer QMB werd geactiveerd tijdens PMS.
(2) De werking van de A/B-toets tijdens PMS gewijzigd om A en B van de VFO te verwisselen.
(3) Probleem opgelost waarbij MIC EQ niet werkte bij het verzenden van VOX.

Naast de bovengenoemde specifieke oplossingen, bevat de nieuwe firmware ook verschillende andere functionele verbeteringen en optimalisaties. Deze aanpassingen zijn gericht op het verbeteren van de algehele prestaties en betrouwbaarheid van de FT-991A, waardoor gebruikers een betere en stabielere ervaring krijgen.

Opmerkingen over de Firmware Update
Het is belangrijk om op te merken dat deze firmware-update alleen van toepassing is op de FT-991A-serie. De oudere FT-991-serie ontvangt deze nieuwe firmware niet. Dit is de eerste firmware-update voor de FT-991A-serie sinds mei 2020, wat aangeeft dat Yaesu Musen Co., Ltd. zich blijft inzetten voor het verbeteren en ondersteunen van hun producten, zelfs jaren na de initiële release.

Downloaden kan hier : FT-991A Update Firmware Information 06/18/24  ( 255.22 KB )