OpenWebRX Plus WebSDR Demonstratie

In een van zijn recente video’s heeft Matt van het Tech Minds YouTube-kanaal OpenWebRX+ getest, een niet-officiële variant van OpenWebRX. OpenWebRX+ voegt diverse extra decoders en functies toe aan de officiële versie.

OpenWebRX is open source software waarmee gebruikers softwaregedefinieerde radio’s zoals RTL-SDR online kunnen plaatsen, waardoor mensen van over de hele wereld toegang kunnen krijgen tot de ontvanger als ze dat willen, of om er op afstand toegang toe te hebben als je het privé wilt houden. Een aantal van deze openbare websdr’s kan je vinden in ons websdr overzicht.

Wat OpenWebRX+ extra interessant maakt, is dat het ook de mogelijkheid biedt om verschillende modi te decoderen, waaronder DMR, NXDN, D-star en C4FM. Maar dat is niet alles; je kunt er ook een 24/7 ontvangststation voor bijvoorbeeld WSPR, FT8, SSTV en/of APRS van maken. Bovendien kunnen al deze gegevens worden gelogd naar de bekende website’s zoals PSKreporter of APRS.FI.

In de video laat Matt zien hoe OpenWebRX+ draait op een Raspberry Pi 4 met een SDRPlay RSPdx. Hij toont de web-GUI in actie en geeft voorbeelden van het decoderen van verschillende modi die OpenWebRX+ ondersteunt.

De laatste Rapsberry images 10-10-2023 is hier te downloaden

1 REACTIE

 1. May I simply just say what a comfort to find someone who really knows
  what they’re talking about online. You certainly know how to bring an issue to light and make it important.
  More people ought to read this and understand
  this side of your story. I can’t believe you aren’t more popular given that you surely
  possess the gift.

  my web page vpn special coupon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in