Relais Hilversum weer operationeel 2001 HobbyScoop

De opkomst van digitale televisie (DVB-T) en de uitbreiding van het aantal FM-omroepantennes als gevolg van het “zero base” plan maakte de bestaande 20 meter hoge mast op de communicatietoren in Hilversum niet langer voldoende. Er moest een nieuwe mast van 43 meter worden geplaatst op de toren. Na de nodige vertragingen als gevolg van juridische geschillen tussen verschillende professionele gebruikers van de toren kwam er plotseling het bericht dat Stichting Scoop Hobbyfonds zo snel mogelijk de antennes moest verwijderen.

Na de verbouwing van de toren moest alles opnieuw worden geïnstalleerd. HobbyScoop had als doel gesteld dat de apparatuur in de KPN-toren vóór Kerstmis 2001 weer operationeel zou zijn. Na de nodige voorbereidende werkzaamheden gingen op zondagochtend 23 december 2001 de medewerkers van HobbyScoop naar de toren en installeerden ze alle apparatuur in slechts één dag tijd.

Toen was eindelijk het moment aangebroken om de antennes aan te sluiten. Voordat Stichting Scoop Hobbyfonds het station daadwerkelijk in gebruik nam, werden uitgebreide metingen uitgevoerd om te controleren of alle werkzaamheden succesvol waren verlopen.

Op 23 december, laat in de middag, was het eindelijk zover: de 70cm (430.125MHz) en 23cm (1298.375MHz) voice-repeaters en verschillende packet links waren weer operationeel. Na het maken van verschillende testverbindingen en het opruimen van de rommel was het al 22:00 uur ’s avonds toen de laatste personen de toren verlieten. De klus was geklaard…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in