Bussumse zendamateur PE1GCB in het nieuws

BUSSUM – Het Bussumse echtpaar Ellie en Viktor de Vries kan alleen nog in hun appartement aan de Lange Heul blijven indien er een traplift komt. Om die wens uit te laten komen zijn ze een inzamelingsactie begonnen.

Het echtpaar woont al meer dan veertig jaar op drie hoog, maar doordat Viktor door ziekte slecht ter been is geworden, wordt het voor hem steeds lastiger om 60 traptreden naar boven te nemen. Viktor is na een bloeddrukwegval linkszijdig verlamd geraakt. “Ik trek mezelf omhoog,” vertelt hij op NH Nieuws.

Ander appartement veel te duur Logische oplossing lijkt om te verhuizen, maar ze kunnen een ander appartement niet betalen. Nog belangrijker is dat de 72-jarige Viktor ook zijn hobby als zendamateur zal moeten opgeven en dat is zijn ziel en zaligheid. “Ik weet dat het een keer ophoudt, maar het is niet fijn”, zucht een emotionele Viktor. “Je kunt me beter tussen zes plankjes naar buiten hijsen dan dat ik wil verhuizen en niet meer kan zenden.”

Aanvraag afgewezen
De gemeente heeft een aanvraag voor een traplift afgewezen omdat dit 11.000 euro kost. Het bedrag zou niet in verhouding staan tot het probleem. Als alternatief is wel een verhuisvergoeding van 2.500 euro en 9 alternatieve appartementen aangeboden. Probleem is dat de woningen te duur zijn en ze geen zendmast kunnen plaatsen zoals die nu op hun balkon hebben staan. “Het is uitzichtloos. We zitten klem. We willen samen oud worden en hier blijven wonen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in