25e VRZA Radiokampweek Jutberg 1988

Deze video blikt terug op de 25e VRZA Radiokampweek op de Jutberg in Laag-Soeren, die plaatsvond van 7 tot 14 mei. Het programma van de kampweek bestond uit diverse hoogtepunten en bood voor elk wat wils. Natuurlijk waren er verschillende vossenjachten, variërend van makkelijk tot zeer moeilijk, en er was ook een trainingsjacht voor beginners.

Een van de hoogtepunten was de radiomarkt op Hemelvaartsdag. Er vond ook een loterij plaats, waarbij de hoofdprijs een personal computer was.

Tijdens de radiomarkt werd er ook een poging gedaan om het Guinness Book of Records te halen met ’s werelds langste seinsleutel. Hiervoor werd er verbinding gemaakt met een gigantische seinsleutel van 6 meter 55, gebouwd door Peter (PD0PHA). Onder andere Cor Moerman van de Radio Controle Dienst was als officiële waarnemer aanwezig. Get Kooiman (PA0WX) bediende de seinsleutel met beide handen. Er werd een QSO (radioverbinding) gemaakt tussen PI4VRZ/A en PA6JUT, waar officieel proces-verbaal van werd opgemaakt.

Daarna was de kleinste seinsleutel aan de beurt, die in elkaar geknutseld was door Peter (PA3EQN). Deze seinsleutel bleek slechts 15 millimeter groot te zijn. Ook hiermee werd verbinding gemaakt met PI4VRZ/A. Beide pogingen waren dus succesvol.

Dit jaar was er ook exclusief een stoomtrein gereserveerd, die reed tussen Dieren en Apeldoorn. In de trein was een 80-meter zendstation aanwezig, waarmee onderweg verbindingen werden gemaakt. Dit was nog nooit eerder vertoond: een treinmobiel! Elke zend- en/of luisteramateur met een PA- of NL-nummer kon instappen. Tijdens de rit vonden er nog verschillende vossenjachten plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in