Zendbeperkingen tijdens Koningsdag 2023

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag, op woensdag 26 en donderdag 27 april, zullen er bij twee evenementen in Rotterdam en Breda zendbeperkingen gelden in de 13cm band 2320-2400 MHz. Dit heeft de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) aangekondigd.

In Rotterdam zal de koninklijke familie de stad bezoeken om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren en het tienjarig jubileum van zijn koningschap. Dit is een bijzondere gelegenheid en daarom is het verboden om de 13cm-band (2320-2400 MHz) te gebruiken binnen een straal van 35 kilometer rondom Rotterdam, zowel op 26 als 27 april. Het is ook niet toegestaan om antennes naar dit gebied te richten vanaf buiten de straal.

Ook in Breda zal er een groot feest plaatsvinden, georganiseerd door Radio 538. Hierbij gelden dezelfde beperkingen als in Rotterdam, namelijk dat het verboden is om de 13cm-band (2320-2400 MHz) te gebruiken binnen een straal van 35 kilometer rondom Breda, zowel op 26 als 27 april. Het is ook hier niet toegestaan om antennes naar dit gebied te richten vanaf buiten de straal.

Omroepen die tijdens deze evenementen aan het filmen zijn, maken voornamelijk gebruik van de frequentieband waar de beperking voor zal gelden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze zendbeperkingen om storingen te voorkomen tijdens deze evenementen. Zorg ervoor dat u de data goed in de gaten houdt als u van deze frequenties gebruikmaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in