Zendbeperking tijden Marinedagen in Den Helder

DEN HELDER – Van zondag 25 juni tot en met zondag 2 juli zal er in Den Helder een zendbeperking gelden in de 13cm band 2320 – 2400 MHz. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft deze beperking aangekondigd vanwege de Marinedagen en Sail Den Helder, die in deze periode plaatsvinden.

MARINEDAGEN
De Marinedagen zijn de open dagen van de Koninklijke Marine, die ongeveer tweemaal in drie jaar in juli gehouden worden op de Nieuwe Haven in Den Helder. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers marineschepen van dichtbij bekijken en worden er diverse demonstraties gegeven door onder andere helikopters, landingsvaartuigen en troepen van het Korps Mariniers.

SAIL DEN HELDER
Sail Den Helder is een maritiem evenement dat sinds 1993 om de circa vijf jaar georganiseerd wordt in Den Helder. Net als de Marinedagen, vinden de meeste edities van Sail Den Helder gelijktijdig plaats met de Marinedagen. Tijdens Sail Den Helder zijn er tal van schepen te bewonderen, waaronder historische schepen, moderne zeiljachten en marineschepen.

ZENDBEPERKING
Omroepen die tijdens deze evenementen aan het filmen zijn, maken voornamelijk gebruik van de frequentieband waar de beperking voor zal gelden. Binnen een straal van 35 kilometer rondom Den Helder, inclusief het richten van antennes naar dit gebied vanaf buiten de straal, is het in deze periode niet toegestaan om deze frequentieband te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in