Zendbeperking tijdens Defqon in Biddinghuizen

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft aangekondigd dat er van donderdag 15 juni tot woensdag 27 juni 2023 een zendbeperking zal gelden in de 13cm-band (2355 MHz). Deze beperking is van kracht tijdens het festival Defqon in Biddinghuizen.

Gedurende deze periode is het verboden om de frequenties (2355 MHz) te gebruiken binnen een straal van 35 kilometer rondom Biddinghuizen. Tevens is het niet toegestaan om antennes op dit gebied te richten vanaf buiten de straal.

Sinds 2011 wordt het festival gehouden op het evenemententerrein in Biddinghuizen naast Walibi Holland in Flevoland. In de jaren 2003 tot en met 2010 vond het festival plaats op het Almeerderstrand. Sinds 2013 is Defqon.1 een weekendfestival en wordt er ieder jaar een camping naast het festivalterrein opgezet. Het festival wordt georganiseerd door Q-dance.

Mediabedrijven die tijdens deze evenementen filmen, maken voornamelijk gebruik van de frequentieband waarvoor de zendbeperking geldt. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om storingen te voorkomen tijdens de evenementen. Houd dus goed in de gaten of u gebruikmaakt van deze frequenties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in