Zendbeperking tijdens Awakenings Festival in Hilvarenbeek

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft aangekondigd dat er van dinsdag 27 juni tot maandag 10 juli 2023 een zendbeperking zal gelden in de 13cm-band (2355MHz). Deze beperking is van kracht tijdens het festival Awakenings in Hilvarenbeek in de provincie Noord-Brabant.

Gedurende deze periode is het verboden om de frequenties (2355Mhz) te gebruiken binnen een straal van 35 kilometer rondom Hilvarenbeek. Tevens is het niet toegestaan om antennes op dit gebied te richten vanaf buiten de straal.

Awakenings is de verzamelnaam van technofeesten die sinds 1997 worden georganiseerd door evenementenbureau Monumental Productions BV. Maar liefst 110 namen zullen in juli tijdens het Awakenings Summer Festival schitteren achter de draaitafels in Hilvarenbeek. Naast oude bekenden presenteert de organisatie ook veel nieuw, opkomend talent.

Mediabedrijven die tijdens deze evenementen filmen, maken voornamelijk gebruik van de frequentieband waarvoor de zendbeperking geldt. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om storingen te voorkomen tijdens de evenementen. Houd dus goed in de gaten of u gebruikmaakt van deze frequenties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in