Voor het eerst sinds twee Coronajaren wordt de Grootste Kerstboom weer live ontstoken vanaf het Podiumterrein in IJsselstein. Dat gebeurt op zaterdag 10 december rond kwart voor zeven ’s avonds. De kerstboom is dan tot en met Driekoningen, donderdag 6 januari 2022, onafgebroken te zien.

De eindspurt is inmiddels ingezet. zo zijn er 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen in de Gerbrandytoren getild. Op zaterdag 3 december werd het toplicht geïnstalleerd op een hoogte van circa 350 meter. Dit werd gedaan door Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental, met de hulp van vele vrijwilligers.

De eerste keer dat de ‘kerstboom’ ging branden was in 1992, na idee van Martin Westland. Met 120 door Philips gesponsorde gloeilampen transformeerde de Gerbrandytoren toen voor het eerst om naar kerstboom. Met deze prestatie kreeg de kerstboom in 1998 een notering in het Guinness Book of Records.

In de afgelopen decennia werd het evenement verschillende keren door tegenslag getroffen. In 1994 beschadigde de lampen de mast wat 2 ton schade opleverde NOZEMA wilde daarom in 1995 geen lampen, in 1999 en 2001 lukte het niet de financiering rond te krijgen en in 2011 moest de zendmast worden hersteld na een grote brand. In 2017 was er een alternatieve kerstboom na blikseminslag.

Hobbyscoop ?
Hobbyscoop heeft binding met de Stichting Grootste Kerstboom, die zorgt voor de bouw, onderhoud en het branden van ’s werelds grootste Kerstboom. In 2018 werkten beide organisaties nauw samen om met o.a de hulp van zendamateurs een geheel nieuwe verlichting te realiseren na de blikseminslag in 2017.

Videostream ?
Voorgaande jaren had Hobbyscoop ook een videostream. Of dit ook dit jaar gaat gebeuren in onduidelijk. Hobbyscoop laat er niks over weten op hun website.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in