Zendbeperking tijdens Zwarte Cross in Lichtenvoorde

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft aangekondigd dat er van vrijdag 14 juli tot woensdag 26 juli 2023 een zendbeperking zal gelden in de 13cm-band (2355MHz). Deze beperking is van kracht tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Gedurende deze periode is het verboden om de frequenties (2355Mhz) te gebruiken binnen een straal van 35 kilometer rondom Lichtenvoorde. Tevens is het niet toegestaan om antennes op dit gebied te richten vanaf buiten de straal.

De Zwarte Cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze ogenschijnlijk totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd (!) uniek feest. De duidelijke connectie met ‘De Achterhoek’, waar het festival plaatsvindt, komt naar voren in de kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid van deze streek waar jong en oud nog samen feestviert. Sinds de eerste editie in 1997 (1.000 bezoekers) groeide de Zwarte Cross uit tot een vierdaags feest met 220.000 daggasten en festivalkampeerders.

Mediabedrijven die tijdens deze evenementen filmen, maken voornamelijk gebruik van de frequentieband waarvoor de zendbeperking geldt. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om storingen te voorkomen tijdens de evenementen. Houd dus goed in de gaten of u gebruikmaakt van deze frequenties.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in