Zendbeperking tijdens kampioenschap Skûtsjesilen in Friesland

SKÛTSJE SILEN

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft aangekondigd dat er tijdens het SKS-kampioenschap Skûtsjesilen 2023 in Friesland een zendbeperking zal gelden in de 13cm-band (2320 – 2400 MHz), vanaf vrijdag 4 augustus om 00:00 uur tot maandag 19 augustus om 23:59 uur.

Gedurende deze periode is het verboden om de frequenties (2320 – 2400 MHz) te gebruiken binnen een straal van 35 kilometer rondom Friesland. Tevens is het niet toegestaan om antennes op dit gebied te richten vanaf buiten de straal.

SKS-kampioenschap Skûtsjesilen
Het SKS-kampioenschap Skûtsjesilen wordt traditioneel gehouden tijdens de noordelijke bouwvakvakantie. In 2023 zullen onze veertien SKS-skûtsjes van 5 tot en met 18 augustus elf wedstrijden zeilen op tien verschillende plaatsen in Fryslân. De veertien schippers strijden tijdens het kampioenschap om het Sulveren Skûtsje en de eeuwige roem.

Mediabedrijven die tijdens deze evenementen filmen, maken voornamelijk gebruik van de frequentieband waarvoor de zendbeperking geldt. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om storingen te voorkomen tijdens de evenementen. Houd dus goed in de gaten of u gebruikmaakt van deze frequenties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in