Zendbeperking in Gorinchem tijdens intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft aangekondigd dat er tijdens de Landelijke Sinterklaasintocht 2023 in Gorinchem een zendbeperking zal gelden in de 13cm-band (2320 – 2400 MHz), vanaf donderdag 16 november om 00:00 uur tot zaterdag 18 november om 23:59 uur.

Gedurende deze periode is het verboden om de frequentie 2345 MHz met een bandbreedte van 8 MHz te gebruiken binnen een straal van 35 kilometer rondom Gorinchem. Tevens is het niet toegestaan om antennes op dit gebied te richten vanaf buiten de straal.

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Gorinchem. Op zaterdag 18 november 2023 zal de Goedheiligman in gezelschap van de Pieten voet aan wal zetten in deze historische vestingstad. De NTR doet traditiegetrouw vanaf 12.00 uur op NPO Zapp (NPO 3) verslag. Dieuwertje Blok verzorgt vanuit Gorinchem de presentatie, gesteund door vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier.

Mediabedrijven die tijdens deze evenementen filmen, maken voornamelijk gebruik van de frequentieband waarvoor de zendbeperking geldt. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van deze beperkingen om storingen te voorkomen tijdens de evenementen. Houd dus goed in de gaten of u gebruikmaakt van deze frequenties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in