Website ADS-B Exchange verkocht voor 20 miljoen

ADS-B Exchange

Afgelopen week is bekend geworden dat de website ADS-B Exchange (ADSBx) een van de grootste netwerken van ADS-B/Mode S/MLAT-feeders en leveranciers van real-time en historische vluchtgegevens is verkocht.ADS-B Exchange werd in 2016 opgericht door Dan Streufert en verzamelt wereldwijd ongeveer 750.000 berichten per seconde via o.a 1090 MHz ontvangers op die worden gehost door luchtvaartenthousiasten over de hele wereld. Eigenaar Dan heeft het bedrijf verkocht aan een privébedrijf genaamd JETNET voor (geschat) $20 miljoen. Streufert was de enige eigenaar van ADSBx en na de verkoop blijft hij in dienst bij JETNET. De overname van ADS-B Exchange zal JETNET in staat stellen om zijn vluchtgegevensoplossingen uit te breiden met real-time informatie.

Techniek 
ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast) is een technologie die wordt gebruikt om de positie van een vliegtuig in real-time te volgen. Dit gebeurt door middel van een transponder aan boord van het vliegtuig die automatisch informatie uitzendt over de positie, snelheid en hoogte van het vliegtuig. Deze informatie kan worden ontvangen door ontvangers op de grond, zoals die van ADS-B Exchange.

Met behulp van een Raspberry Pi en een software-defined radio (SDR) stick, is het mogelijk om een eigen ADS-B ontvanger te bouwen. Dit maakt het mogelijk om de informatie van vliegtuigen in de omgeving te ontvangen en te verwerken

Nederlandse variant
In Nederland hebben we ook ADS-B website’s een bekende met een eigen netwerk van ontvangers door heel Nederland is DutchRadar.NL. Voordeel van DutchRadar is dat zij aan mensen die aan hun netwerk willen deelnemen gratis ondersteuning bieden. Daarnaast krijgen mensen die met een ontvanger deelnemen gratis toegang tot de radar.

28 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in