Verkoop van Gratis Frequentiebestanden trieste zaak

Vandaag kwamen we erachter dat iemand frequentiebestanden voor Uniden SDS-ontvangers probeert te verkopen op Marktplaats. Deze persoon vraagt maar liefst €35,00 voor het bestand. Bij deze prijs wordt wel een micro sd-kaartje met het imagebestand meegestuurd, maar er wordt niet vermeld hoeveel GB deze is en van welk merk. Gelukkig is de verzending wel gratis voor die €35,00.

De adverteerder beweert dat zijn imagebestand in geen enkel opzicht vergelijkbaar is met andere bestanden. Helaas hebben we inmiddels iemand gesproken die zo’n kaartje heeft gekocht. Hij ontving het kaartje geplakt in een zomerse kerstkaart heeft ontvangen. Op het micro sd-kaartje bleken veel frequenties niet goed geprogrammeerd te zijn. Ook zijn er verhalen dat er regelmatig virussen aanwezig zijn op deze kaartjes.

We vinden het zeer triest dat mensen geld proberen te verdienen aan bestanden die door liefhebbers zijn gemaakt. Deze bestanden zijn bedoeld om anderen te helpen die mogelijk moeite hebben met programmeren en door een voorbeelden verder geholpen zijn. Daarnaast zijn er ook mensen die om welke reden dan ook gewoon niet kunnen programmeren.

Wij raden aan zelf een image te downloaden en dit op een kaartje te zetten. Een goedkoop, kwaliteitskaartje van Sandisk met 16 GB kost tegenwoordig slechts €10,49, inclusief verzending. Hoewel er mogelijk nog goedkopere opties van andere merken te vinden zijn, geven wij de voorkeur aan Sandisk. Goede ervaringen hebben wij met DataIO waar je vaak binnen een dag je kaartje en/of usb stick in huis hebt.

Op onze downloadpagina’s bieden we bestanden gratis beschikbaar voor diverse bekende merken. Deze bestanden maken we zelf of ontvangen we van andere gebruikers die ze graag willen delen met liefhebbers van onze mooie hobby.

De leuke kant van de zend-/luisteramateur-hobby is dat we elkaar helpen, zowel op afstand met bijvoorbeeld een imagebestand, als fysiek bij het plaatsen van een antenne bij een lokale amateur die zelf niet meer op het dak durft te klimmen. Laten we deze hobby plezierig houden en elkaars bestanden niet te koop aanbieden voor een prijs die vele malen hoger ligt dan de prijs van het micro sd-kaartje.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in