Vergunning Zaanse 2-meter repeater PI3ZAZ eindelijk verleend

Goed nieuws voor zendamateurs uit Zaanstad en omstreken. Na een lange periode van wachten heeft het RDI eindelijk de vergunning verleend voor de Zaanse 2-meter repeater PI3ZAZ.

Tot grote vreugde van velen is de vergunning voor dezelfde frequentie als voorheen toegekend. Dit bericht brengt opluchting voor de lokale radioamateurs die regelmatig gebruikmaken van deze repeater. Voorheen vond elke zondag de Zaanse ronde plaats op de repeater, voordat deze per ongeluk werd gesloopt.

Vanaf nu valt de 2-meter repeater PI3ZAZ onder dezelfde vergunning als de 23 cm repeater PI6ZAZ. Dit betekent dat er één vergunning geldt voor beide repeaters, die zich op dezelfde locatie bevinden in Wormerveer. Ook liet het RDI weten dat de vergunning voor de oude 70 cm repeater PI2ZAZ nu officieel is vervallen.

De beheerders van de repeaters zullen de komende tijd de 23 cm repeater ophalen voor aanpassingen en onderhoud. Hierdoor zal deze tijdelijk buiten gebruik zijn. Zodra alle benodigde aankopen en werkzaamheden zijn afgerond, worden beide repeaters weer geïnstalleerd. Als dit succesvol verloopt, kunnen de Zaanse repeaters weer actief zijn vanuit Wormerveer.

Zodra de repeaters operationeel zijn, zullen wij dit hier delen.

Lees ook : Zaanse repeaters per ongeluk gesloopt

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in