Uitbreiding van het NTA-net naar de 40-meter band

NTA-net 40-meter band

Het Nederlandstalig Amateurnetwerk (NTA-net) staat al geruime tijd bekend als een bloeiend radionetwerk op de 80-meter band, waar Nederlandstalige zendamateurs elkaar dagelijks ontmoeten voor communicatie en uitwisseling. Met het oog op de Novice-amateurs heeft het NTA-net besloten om nu ook rondes te houden op de 40-meter band.

Tijdens de eerste zes proefuitzendingen bleek dat de doelgroep van Novice-amateurs een substantieel deel van de deelnemers uitmaakte. Dit heeft de crew van het NTA-net ertoe aangezet om de 40-meter ronde voort te zetten. Het nieuws dat het 40-meter NTA-net zal blijven bestaan is met veel enthousiasme ontvangen, en er is zelfs al een uitzendschema opgesteld tot december 2024. De ronde zal om de twee weken op zondag plaatsvinden, met als aanvangstijd 13:00 LT op de frequentie 7073 kHz.

De toevoeging van de 40-meter ronde op het NTA-net opent nieuwe mogelijkheden voor zowel ervaren zendamateurs als nieuwkomers. Daarnaast versterkt het de band binnen de Nederlandstalige amateurgemeenschap door een bredere groep deelnemers te betrekken bij de activiteiten van het NTA-net.

Zendamateurs die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan het 40-meter NTA-net worden van harte uitgenodigd om zich in te melden bij de komende uitzendingen.

40 meter NTA-net uitzendschema 2024

33 REACTIES

  1. Mooi opgezet! Ga zo door! Leuk initiatief. Zie bekende namen voorbij komen van de 80 meter. Daar mag ik mij op inmelden als ik in Luxemburg ben, als papa delta zijnde.. Succes! en `73
    PD1HDV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in