Twentsche 2-meter repeater PI3TWE stopt

PI3TWE

De Stichting Twentsche Relaisstations heeft onlangs besloten om te stoppen met de roemruchte Twentsche FM (en C4FM) repeater PI3TWE. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de VERON- & VRZA-afdeling Twente via hun social media kanalen.

Op de website van de Stichting Twentsche Relaisstations is alleen nog een countdown tot 31 december 2023, wanneer de repeater vermoedelijk definitief zal stoppen. Ook staat er dat alleen PI1GRL met D-STAR en APRS nog zal blijven werken onder de vlag van de stichting.DSCF1425

De 2-meter repeater begon ooit als PI3TWT in de beginjaren ’80, waarna het later werd omgedoopt tot PI3TWE. In juni 1986 kwam daar de 70cm repeater PI2TWE bij. Jarenlang werd de Ronde van Twente gehouden via PI3TWE. De 2-meter repeater stond lange tijd op de watertoren in Eibergen.

De Stichting Twentse Relaisstations was verantwoordelijk voor het onderhoud van de relaisstations die Twente en een deel van de Achterhoek afdekten. Namens de VERON- en VRZA-afdeling Twente en de ARAC beheerde de stichting de relaisstations. De mensen achter de repeaters hielden dagelijks 24 uur de repeaters in de lucht en zorgden voor de volledige exploitatie en eventuele reparatie van de technische installaties.

Michel, PE1NWF Dick, toen PA3BRC en Henk, PA0JAB SK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in