SDRangel nu ook beschikbaar op Android met decoders

Het programma SDRangel is onlangs uitgebracht voor Android het programma is gratis te downloaden in de Google Play store. Dit is een ontwikkeling waardoor het gemakkelijker wordt om on-the-go te decoderen en analyseren, aangezien de Android-versie bijna elke decoder ondersteunt die op de desktopversie is geïmplementeerd.

De android versie bevat de meeste functionaliteit van de desktopversie, waaronder:

  • AM, FM, SSB, Broadcast FM and DAB, AIS, ADS-B, Digital Voice (DMR, dPMR, D-Star, FreeDV), Video (DVB-S, DVB-S2, NTSC, PAL), VOR, LoRa, M17, Packet (AX.25), Pager (POCSAG), Radiosonde (RS41), Time signal (MSF, DCF77, TDF and WWVB) modems.
  • Ondersteuning van RTL SDR, Airspy, Airspy HF, LimeSDR, HackRF en SDRplay via USB OTG en netwerk-SDR’s
  • 2D and 3D signal analysis in both time and frequency domain with statistical measurements of SNR, THD, THD+N, SINAD, SFDR and channel power
  • Satellite tracker, star tracker, maps and rotator controller

Het programma zou moeten werken op Android 6 en hoger en hoewel het op een telefoon zou kunnen werken, is het waarschijnlijk het beste te gebruiken op een grote tablet met een stylus of muis.

SDRANgel is een gratis open source softwaregedefinieerd radioprogramma dat compatibel is met veel SDR’s, waaronder RTL-SDR’s. SDRangel onderscheidt zich van andere programma’s vanwege de enorme hoeveelheid ingebouwde demodulators en decoders.

De android versie is hier te downloden SDRangel Android 

1 REACTIE

  1. Leuk en krachtig programma veel mogelijkheden deze verslaat alle andere sdr software programma’s alleen het werkt niet zo als andere en dat is het grote verschil.
    Op de PC werkt het prima op mijn smartphone loopt het ook alleen de Hackrf one ziet hij niet en ja de drivers zijn geinstalleerd op de telephone. Staat gewoon niet in de lijst iemand nog een idee hoe dit op te lossen? Op het moment gebruik ik 80% sdr sharp en 20% sdr angel.
    Om de simpele reden dat sommige dingen nieuw en lastig voor elkaar te krijgen zijn. In sharp werkt alles soort van allemaal samen en bij angel lijkt alles los van elkaar te werken. Wellicht is dat niet helemaal zo maar dat gevoel krijg je wel na een tijdje ermee spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in