SAQ zendt kerstboodschap uit naar de wereld

SAQ

In de ochtend van “Christmas Eve”, 24 december 2023, zal de zender SAQ in het Zweedse Grimeton weer in de lucht komen voor de traditionele kerstboodschap naar de hele wereld. Daarbij maakt ze gebruik van de 99-jaar-oude 200 kW Alexanderson alternator. Zoals altijd gebeurt dat op 17.2 kHz in CW. Er is ook een livestream op YouTube.

Voorafgaand zijn er eveneens testuitzendingen op vrijdag 22 december. Dat gebeurt tussen 13:00 CET (12:00 UTC) en 16:00 CET (15:00 UTC). SAQ zal in die tijd gedurende korte perioden in de lucht zijn, waarin wat testen en metingen uitgevoerd zullen worden. Opmerkingen en commentaar zijn welkom op info@alexander.n.se.

Programma en verzending schema:
08:00 CET (07:00 UTC: De zenderhal op het Werelderfgoed Grimeton is geopend voor bezoekers.

Transmissie & YouTube Live stream:
08:25 CET (07:25 UTC): Livestream op YouTube begint.
08:30 CET (07:30 UTC): Opstarten en afstemmen van de Alexanderson dynamo SAQ.
09:00 uur (08:00 UTC): Overdracht van een bericht van SAQ.SAQ zendt kerstboodschap uit naar de wereld

Live video van het Werelderfgoed Grimeton Radio Station
Het evenement is live te zien op ons YouTube-kanaal.

Live videostream vanaf het Werelderfgoed van Grimeton Radio Station. www.alexander.n.se
Gepland om 08:25 CET (07:25 UTC) op 24 dec 2023

QSL rapporteert aan SAQ
QSL-rapporten aan SAQ zijn van harte welkom en gewaardeerd!

Voor gegarandeerde E-QSL van ons,
gelieve te rapporteren met behulp van onze
ONLINE QSL FORM.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in