Repeater PI2NWK verhuist naar nieuwe hogere locatie

UPDATE 28-07-2023 de repeater is actief vanaf de nieuwe locatie

De repeater PI2NWK gaat verhuizen. Na vijf jaar te gast te zijn geweest bij Verzorgingstehuis Groot Hoogwaak in Noordwijk in JO22FG, heeft de Repeatergroep Noordwijk onlangs het bericht ontvangen dat de ruimte waar de repeater momenteel staat opgesteld een nieuwe functie krijgt en verbouwd gaat worden.

Helaas was er voor de repeater nu en in de toekomst geen andere opstelplek in het gebouw beschikbaar en de repeatergroep heeft geconstateerd dat er gezocht moest gaan worden naar een ander hoog gebouw. De beheerders danken de directie van het verzorgingstehuis voor de goede service en medewerking in de afgelopen vijf jaar.

De oude repeater locatie

In de zoektocht naar een nieuwe locatie heeft de repeatergroep een aantal keer negatieve antwoorden gekregen van beheerders van hoge gebouwen. Maar er is inmiddels een nieuwe locatie gevonden in Leiden. Via Ger PA2KOP heeft het repeaterteam toestemming ontvangen van de directie van serviceflat Schouwenhove in Leiden (JO22FD) om daar de repeater te plaatsen.

De verwachting is dat deze verhuizing ook voordelen zal opleveren, waaronder de hoogte van bijna 40 meter boven NAP en ook een betere bereikbaarheid naar o.a. het zuiden op 70 cm ten opzichte van de opstelplaats in Noordwijk. Wel is gebleken dat de gebruikte Kathrein antenne in fysiek slechte staat verkeert, onder andere door de ouderdom en het zeeklimaat waaraan de antenne is blootgesteld geweest. Deze antenne zal dan ook niet meeverhuizen, en er zal een nieuwe worden geplaatst, zodat de antenne voor jaren goed functioneert en ook de veiligheid van het gebouw, de omgeving en mens en dier bij stormweer gewaarborgd is.

De nieuwe locatie

Het wachten is nu op de bevestiging van het RDI, evenals de ontvangst van de bestelde Procom-antenne en het duplexfilter voor de nieuwe repeater. De vijf jaar oude Icom IC-FR6100 repeater, die vijf jaar geleden is geschonken door Robert PA9RZ en de Hamshop, zal de reserve-repeater worden.

De repeater PI2NWK wordt onderhouden door een werkgroep onder leiding van Adrie PD3AR. De repeater is al sinds 12 september 2018 actief op een hoogte van 25 meter aan de noordwestzijde van Noordwijk aan Zee. De frequentie is 430,050 MHz met een shift van 1,6 MHz up en de CTCSS van 88,5Hz. De wekelijkse radioronde van PI4LDN op de vrijdagavonden vindt ook plaats op de repeater. VERON Leiden faciliteert de website en beheert de financiën, maar het is geen VERON repeater, wordt benadrukt.

De verhuizing gaat ook geld kosten. Daarom zijn donaties van harte welkom op: NL88 INGB 0002 7111 38 t.n.v. VERON Afd. Leiden onder vermelding van PI2NWK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in