RDI inspecteurs uitgerust met bodycams

Radiopiraterij blijft een aanhoudend probleem in Nederland, met name in het noordoosten van het land. Volgens het RDI schrikken radiopiraten er niet voor terug om geweld te gebruiken en inspecteurs te bedreigen. Om de veiligheid van hun inspecteurs te waarborgen, worden ze nu uitgerust met bodycams.

Inspecteurs die belast zijn met de bestrijding van illegaal frequentiegebruik worden regelmatig geconfronteerd met intimidatie en bedreigingen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Onlangs heeft zelfs een inspecteur meegemaakt dat hij uit zijn auto werd getrokken. “Daarom zijn bodycams nu beschikbaar gesteld voor alle inspecteurs die betrokken zijn bij de bestrijding van radiopiraterij.”

Daarnaast was er vorig jaar bezorgdheid over de beperkte handhavingscapaciteit om etherpiraterij aan te pakken. “Dit werd mede veroorzaakt door een verminderde capaciteit bij de politie, vooral als gevolg van boerenprotesten, waardoor de RDI niet voldoende ondersteuning kreeg bij dergelijke ingrepen. Dit had gevolgen voor geplande acties tegen grote, hinderlijke en onbemande illegale zenders.”

Sinds 2021 zijn zendamateurs die beheerder zijn van een repeater verplicht om jaarlijks extra kosten te betalen voor het opsporen van radiopiraten/intruders. Nu de inspecteurs dankzij deze bijdragen over bodycams beschikken, hoopt men dat problemen zoals die zich dagelijks voordoen op de PI2NOS-repeater snel opgelost zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in