Radiomuseum Christina: een schatkamer vol bijzondere radio’s

In het Overijsselse dorpje Haarle bevindt zich een bijzonder museum: Radiomuseum Christina. Het museum is vernoemd naar de vrouw van eigenaar Jan Kemper. Jan is inmiddels 83 jaar oud en heeft maar liefst 400 radio’s verzameld, die hij tentoonstelt in een schuur annex bijgebouw van zijn woning.

Jan is al sinds jaar en dag gefascineerd door authentieke radio’s en heeft door de jaren heen een indrukwekkende collectie opgebouwd. Veel van de radio’s heeft hij op rommelmarkten en beurzen gevonden, maar inmiddels komen mensen ook naar hem toe om hun oude radio’s aan te bieden. De verzamelwoede van Jan wordt door zijn vrouw getolereerd, zolang de radio’s maar in de schuur blijven.

Het Radiomuseum Christina is een unieke plek waar bezoekers een reis door de geschiedenis van de radio kunnen maken. De collectie bestaat uit bijzondere radio’s met elk hun eigen verhaal. Zo zijn er radio’s uit de Tweede Wereldoorlog, radio’s die werden gebruikt bij de watersnoodramp van 1953 en radio’s die werden gebruikt in de scheepvaart.

Jan heeft met zijn verzameling een stukje geschiedenis bewaard en door het museum open te stellen voor publiek, kan iedereen ervan genieten. Het museum is elke vrijdag en zaterdag geopend voor publiek. Op andere dagen is het museum ook te bezoeken, maar dan wel op afspraak.

Radio Museum Christina
Luttenbergerweg 32
7448 RZ Haarle
0572-301493
Geopend: vr en za 9.00-18.00 uur
Tevens geopend op afspraak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in