PI4KGL Zaterdagavondronde stopt per direct

PI4KGL Zaterdagavondronde

Elke zaterdagavond vond de Kagelandronde plaats, de wekelijkse clubronde via de PI2NWK-repeater. De ronde was inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip, met tot vorige week een groeiend aantal inmelders. Helaas stopt de ronde per direct.

Begin van de week plaatste men een oproep op social media en de website van de VRZA afdeling Kagerland, omdat de huidige rondeleider, Gert de Jonge PD0CT, wegens toenemende gezondheidsklachten tijdelijk niet in staat is om de populaire ronde te leiden.

Helaas heeft niemand zich gemeld om de ronde over te nemen. Dit heeft tot één onvermijdelijke beslissing geleid: de Zaterdagavondronde stopt per direct. Gert en de VRZA afdeling Kagerland vinden dit zeer betreurenswaardig, vooral omdat de ronde uitstekend liep. Het was echt een visitekaartje van de afdeling, niet alleen regionaal maar ook landelijk, aangezien veel stations via WebSDR op zaterdagavond luisterden naar de Pi2NWK-repeater.

Gert wil niet zeggen dat deze ronde nooit meer hervat zal worden. Hij laat weten dat zodra hij weer beter is, de ronde onmiddellijk weer zal doorgaan, maar dat kan wel eens een half jaar of langer gaan duren.

24 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in