PI4KGL Zaterdagavondronde: een populaire ronde

PI4KGL Zaterdagavondronde

De PI4KGL Zaterdagavondronde is een wekelijks ronde welke twee jaar geleden nieuw leven is ingeblazen door Gert de Jonge PD0CT. Voorheen vond deze ronde af en toe plaats in simplex op de 2-meterband, waardoor de onderlinge communicatie vaak moeizaam verliep.

Gert besloot daar verandering in te brengen en streefde ernaar om de ronde weekelijks te laten plaatsvinden op de PI2NWK-repeater in Noordwijk. Dit stuitte echter op weerstand van sommige oudere leden van de VERON-afdeling Leiden, die dit initiatief als bedreiging zagen voor hun eigen repeater.

Uiteindelijk wist Gert toch zijn doel te bereiken en de PI4KGL Zaterdagavondronde op de PI2NWK-repeater te laten plaatsvinden. Dit heeft er mede toe geleid dat deze ronde in relatief korte tijd uitgegroeid is tot een van de meest populaire regionale rondes in Nederland. Naast radioamateurs uit de regio, wordt de ronde ook beluisterd via WebSDR en doorgeplugd via andere media, zoals Teamspeak in andere delen van het land.

Volgens Gert heeft het succes van de ronde te maken met het informele karakter, waarin niet alleen ruimte is voor technische praatjes, maar ook voor persoonlijke belevenissen. Het is elke week weer een feestje voor hem om de ronde te leiden vanaf 20.00 uur.

De PI2NWK-repeater zendt uit op 430.050 MHz, met een shift van 1.6 MHz en een CTCSS van 88.5 Hz. Voor geïnteresseerden is de PI4KGL Zaterdagavondronde dus elke zaterdagavond te beluisteren en mee te praten.

Meer radio rondes in Nederland zijn te vinden in het overzicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in