PA14JAMBO wordt geactiveerd tijdens 14e Haarlem Jamborette

PA14JAMBO

Van 5 tot 16 augustus vindt voor de 14e keer Haarlem Jamborette plaats in Spaarnwoude, een grootschalig internationaal scoutingevenement dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Een hoogtepunt van het evenement is de activering van het speciale station PA14JAMBO, bemand door een enthousiaste groep Radio Scouting-amateurs.

De radio scouts zullen in de lucht zijn gedurende het kamp van 4 tot 17 augustus 2023 Ze zullen communiceren via verschillende frequentiebanden, waaronder HF, VHF en UHF, en zullen gebruik maken van verschillende modi zoals Phone, CW en digitale modus. Een technisch hoogstandje zal plaatsvinden wanneer ze ook verbindingen tot stand brengen via de QO100-satelliet. Het internationale team van PA14JAMBO, bestaande diit jaar uit Alan VE6DE, Sean VE6UH, Paul PA3DFR, Esther PD4EVS en Luc PA9LUC, samen met teamleden van cluster Technology.

De verbindingen zullen gemaakt worden op of in de buurt van de Internationale Scouting Frequenties. Voor digitale modi maken de scouts gebruik van de internationale standaardfrequenties. Bovendien wordt er voor VHF en UHF-verbindingen gebruik gemaakt van de VRZA-zender in de Gerbrandytoren in IJsselstein, waardoor ze op een indrukwekkende hoogte kunnen communiceren.

De toevoeging “14JAMBO” staat voor het 14-jarig jubileum van Haarlem Jamborette. Tijdens dit 14e Jamborette zullen ongeveer 3500 scouts en stafleden tussen de 12 en 90 jaar deelnemen! Voor scout-leden op het kamp is het toegestaan om zelf deel te nemen aan de QSO’s. De zendtijden voor deelnemers van scoutinggroepen zijn van 08.00-10.00 en 12.00-14.00 UTC. Er zijn scouts aanwezig uit meer dan 15 verschillende landen. De organisatie hoopt ook scouts te bereiken tijdens de 25e Wereld Scouting Jamboree die plaatsvindt van 1 tot 12 augustus 2023 in SaeManGeum, Jeollabuk-do, Republiek Korea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in