Open Huis bij de Friese Radio Amateur Groep

FRAG

Op zaterdag 9 september 2023 houd de Friese Radio Amateur Groep (FRAG) een Open Huis. Deze dag belooft een interessante gelegenheid te zijn vol informatieve en interactieve activiteiten. Of je nu een ervaren radioamateur bent of gewoon nieuwsgierig naar de wereld van elektronica en radio-amateurisme.

Gedurende deze dag zal er uitgebreide informatie beschikbaar zijn over de FRAG als vereniging, en zullen verschillende aspecten van de elektronica- en radiohobby worden belicht. De deskundige leden van de FRAG staan klaar om hun kennis en ervaring te delen.

Een hoogtepunt van de dag is de mogelijkheid om contact te leggen met mede-radioamateurs van over de hele wereld. In het clubhuis is diverse zend- en ontvangstapparatuur aanwezig waarmee communicatie mogelijk is via traditionele methoden zoals microfoons en seinsleutels, maar ook met behulp van geavanceerde computertechnologie. Dit geeft een glimp van de uitgebreide communicatiemogelijkheden die radioamateurs hebben, waarbij afstanden en grenzen worden overbrugd.

Cursusleider Kasper PA3FRV is aanwezig om bezoekers te informeren over de cursus voor de N of F licentie die bij de FRAG wordt gegeven. Geïnteresseerden kunnen zich die dag direct aanmelden voor de cursus.

Daarnaast worden er demonstraties gehouden op het gebied van:

  • Het Ham Radio Deluxe programma
  • Het voeren van digitale chat QSO’s met behulp van het Varac programma op basis van het Vara protocol
  • Packet Radio verbindingen op basis van het AX25 protocol
  • De Hamclock voor in de shack
  • Morse telegrafie (CW) leren: “Van cassette tot Morserino”
  • Er is een EMC testbank aanwezig waar meegebrachte voedingen of andere apparatuur kan worden getest
  • Er is een opstelling voor SMD (micro) solderen waarbij meegebrachte apparatuur kan worden onderzocht en misschien kan worden gerepareerd.

Tijdens het “Open Huis” worden niet alleen technologieën gedeeld, maar ook ervaringen en verhalen. Onder het genot van hapjes en drankjes heb je de kans om persoonlijke gesprekken aan te gaan en hobby-ervaringen te delen met gelijkgestemde individuen.

FRAG heet iedereen welkom tussen 10:00 en 15:00 uur in hun clubhuis gelegen aan de Avondsterweg 14, 8938 AK Leeuwarden. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in