Ook in 2022 geen landelijke Ballonvossenjacht

De landelijke Ballonvossenjacht het evenement waar jaarlijks elke zend en luisteramateur naar uit kijkt lijkt na meer dan 40 jaar geheel ter zielen te gaan. De verzekering van de ballon is een groot probleem geworden.

In 2021 moest de organisatie onverhoopt haar activiteiten staken doordat de verzekeraar zonder aankondiging haar voorwaarden had aangepast. Als Gevolg hiervan kon de ballon met payload niet langer verzekerd worden. Wat het uitje na de moeilijke coronaperiode moest worden werd compleet afgelast.ballonvossenjacht

In het afgelopen jaar is er met man en macht gezocht naar mogelijkheden om de 43e Ballonvossenjacht in 2022 wel door te laten gaan. De organisatie heeft veel contact gehad met verzekeraars maar helaas wil niemand de ballon nog verzekeren.

De organisatie blijft naarstig op zoek, maar zonder verzekering kunnen zij dit prachtige evenement niet laten doorgaan. Er moet wel een groot wonder gebeuren wil de vossenjacht nog doorgang gaan vinden vertelde Maarten (PE7M) van de organisatie tijdens de Gooise radioronde van 11 augustus.

Luister hier onder het hele verhaal van Maarten (PE7M) in de Gooise radioronde over de Ballonvossenjacht

Geschiedenis

Al vanaf 1974 word de bekende Ballonvossenjachten georganiseerd. Het destijds beroemde Hilversum 2 radioprogramma Hobbyscoop was initiatiefnemer.

In 2004 is de organisatie overgegaan naar de Stichting VRZA Radiokamp die in 2013 besloten heeft zich nog uitsluitend te richten op haar kerntaak, waardoor de ballonvossenjacht als activiteit is afgestoten.

Vanaf 2013 is de organisatie van de Ballonvossenjacht ondergebracht bij de stichting Radioclub ’t Gooi  die al geruime tijd actief betrokken was bij de organisatie van de Ballonvossenjacht.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in