Ontvang meldingen FT8 via Telegram bot

FT8 Telegram Bot

Bij FT8 is het soms wenselijk om een melding te ontvangen zodra een specifiek station reageert op jouw oproep. Misschien wil je niet de hele tijd naar het scherm staren en wachten tot de magische rode lijn verschijnt. Voor dit gebruiksscenario heeft Florian (DF2ET) van NOTIZBL0G een kleine Python-script gemaakt dat een Telegram-bot voedt met een bericht zodra er een transmissie naar jou wordt gestuurd.

Dit handige script werkt door het luisteren naar inkomende WSJT-X UDP-berichten op localhost poort 2237, wat de standaardinstellingen zijn van WSJT-X. Zodra er een bericht binnenkomt, wordt dit geanalyseerd en gecontroleerd of jouw oproep aan het begin van het bericht staat. Als dat het geval is, wordt er automatisch een melding verzonden via Telegram met behulp van de bot.

Voor gedetailleerde instructies en het volledige script kun je terecht op de website van NOTIZBL0G. Daar vind je een uitgebreide uitleg en de benodigde stappen om aan de slag te gaan met dit handige hulpmiddel voor FT8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in