Nieuwe 10-Meter FM Repeater in Nederland

Om ook HF liefhebbers te bedienen, heeft de stichting Repeater Bergen op Zoom de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van een 10-meter FM-repeater. Met de verwachte toename in goede propagatievoorspellingen voor de komende jaren, verwachten de beheerders dat er veel belangstelling zal zijn voor de 10-meter repeater.

De zender is geplaatst op de flat Groeshof en betreft een aangepaste President Veep die is omgebouwd naar 10m FM. De ontvanger bevindt zich op de Zoomflat en bestaat uit een zelfgebouwde controller gebaseerd op een Raspberry Pi, samen met een aangepaste Multitech MS-211 voor 10 meter ontvangst. Het geheel wordt aangestuurd door SVXlink. Als antenne wordt aan beide kanten een Antron 99 gebruikt. De repeater draagt de roepnaam PI2BOZ.

De zender met vermogens eindtrap, filtering en ontvanger zijn gebouwd door Henk PA5HE, terwijl de besturing van het systeem wordt verzorgd door twee Raspberry Pi’s met SVXlink software. De programmering van deze software is verzorgd door Luc NL13716. Rob PAØRPA heeft alles in 19 inch kasten geplaatst.

De frequentie van de repeater is 29.650 Mhz. Er wordt gewerkt met een – shift van 100 KHz. Voor zowel de ontvanger als de zender wordt een CTCSS frequentie van 88.5 Hz toegepast. Voor meer informatie www.repeatersboz.nl.

Specificaties:

Frequentie 29.650 MHz
Shift -0.1 MHz
CTCSS 88,5 Hz voor RX & TX
TX Power 30Werp
Antenne Solarcon Antron 99 voor RX en TX
Antenne hoogte 54m

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in