ICOM Onthult de Nieuwe IC-R15

ICOM IC-R15

Tijdens de Tokyo Hamfair 2023, die dit weekend plaatsvindt, heeft ICOM hun nieuwe breedbandontvanger “IC-R15” gepresenteerd. Er zijn nog niet veel technische details bekend over deze draagbare ontvanger, maar enkele details zijn al wel vrijgegeven.

De ontvanger heeft een frequentiebereik van 76 tot 500 MHz en ondersteunt de modi AM/FM/WFM. Net als zijn voorganger, de IC-R30, kan de ontvanger gelijktijdig twee VFO’s (Variable Frequency Oscillator) ontvangen in alle frequentiebanden. Het apparaat is voorzien van een kleuren-LCD-scherm en beschikt over diverse functies, waaronder Bluetooth-connectiviteit, een opnamefunctie en een Micro SD-kaartsleuf. Bovendien is het mogelijk om het apparaat op te laden via een USB-C aansluiting. Het belangrijkste doel van deze ontvanger lijkt te liggen bij het ontvangen van signalen uit de luchtvaartband.

De IC-R15 is ontworpen om door iedereen te worden bediend. Er is een “Easy Mode” voor beginners, waarbij de bediening eenvoudiger is, en een “Expert Mode” voor meer gevorderde gebruikers. In de eenvoudige modus kan slechts één VFO worden ontvangen, maar in de expertmodus is gelijktijdige ontvangst van twee VFO’s mogelijk.

Helaas zijn de exacte releasedatum en verkoopprijs op dit moment nog niet bekend.

foto bron : twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in