Icom IC-705 USB-C Control Board Upgrade

Icom IC-705 USB-C Control Board

Gebruikers van de ICOM IC-705 hebben waarschijnlijk al opgemerkt dat er geen USB-C-poort aanwezig is, wat vreemd is in een tijd waarin bijna alles, zelfs de iPhone, USB-C gebruikt. Maar hier is de oplossing van Ben Meinhart (KD9LJF) van iHelpU.Tech uit Illinois, Verenigde Staten, hij heeft een vervangende control board ontworpen. Met dit control board is de IC-705 uitgerust met een USB-C-aansluiting.

De eerste 20 control boards waren snel uitverkocht, en ook de volgende batch van 100 control boards vond gretig aftrek. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe batch welke eind decemeber gereed moet zijn. Mensen die nu al een bestelling plaatsen krijgen 20% korting

De installatie vereist slechts het verwijderen van negen schroeven en het loskoppelen van de originele control board. Het geüpgradede control board heeft een USB-C-poort die alle functionaliteit behoudt van de oorspronkelijke USB poort, inclusief gegevensverbinding met een computer.

Ook is het SEND/ALC-circuit geüpgraded voor extra bescherming bij het aansluiten van externe versterkers. Het originele control board van Icom kon slechts een stroom tot 30mA schakelen op de SEND-lijn. Dit nieuwe control board heeft geüpgradede MOSFETs voor de SEND-lijn, die tot 1,0 ampère stroom kunnen schakelen. Hier is ook een Zener-diode toegevoegd om te beschermen tegen spanningspieken boven 16V. Deze upgrade maakt uw IC-705 compatibel met de meeste 12V-versterkers zonder extra adapters, behalve de TRS 3,5 mm-kabel.

Het USB-C control board wordt geleverd met een garantie van één jaar op de USB- en TRS-connectoren en een levenslange garantie op de rest van het control board. (De garantie dekt geen schade aan de radio.) Bestellen of meer informatie en foto’s zijn te vinden bij iHelpU.Tech.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in