HAM Meets Military Part 2

Ham meets Military

Op donderdag 14 december, om 1700 GMT, staat er een bijzondere special event op de agenda voor de HF-banden. Namelijk Ham Meets Military Part 2 waarin verschillende signalregiment stations gelijktijdig actief zullen zijn.

Hoewel er weinig details bekend zijn gemaakt, staat op een flyer vermeld dat het een competitie is en dat het doel is om alle stations te vinden en te werken (“collect them all!”). De speciale militaire stations zijn te herkennen aan hun unieke multi callsigns van PA01MIL tot PA15MIL. Er zullen dus aldus de QRZ pagina vijftien stations in de lucht zijn. De duur van het event is niet bekend bij het vorige event was dit 12 uur lang.

Net als bij voorgaande Ham Meets Military bestaan de stations uit een combinatie van twee militairen en één radioamateur. Het hoofddoel van elk station is om zoveel mogelijk verbindingen te maken, specifiek in SSB phone-modus. De organisatoren moedigen alle amateuroperators aan om de stations aan te roepen en een poging te doen om verbinding te maken.

Een interessant aspect van deze uitzending is dat sommige stations bemand zullen worden door personeel van jonge leeftijd met beperkte ervaring op de amateurbanden. Het wordt gewaardeerd als mede-amateurs hier begrip voor tonen en zo nodig ondersteuning bieden.


2 REACTIES

  1. Dit jaar zal het een korter event zijn. 14 december 18:00 – 21:00 LTC
    Als het goed is komen er 22 stations in de lucht, maar van twee is het nog niet helemaal zeker.
    PA01MIL t/m PA22MIL

    73 de Ted PE1NVY/PA14MIL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in