Grootste Kerstboom viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum

De Grootste Kerstboom

IJSSELSTEIN – Een iconisch baken van kerstsfeer, de Grootste Kerstboom van Nederland, beter bekend als de Gerbrandytoren, viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum. Op 9 december gaan de lichten van de Grootste Kerstboom opnieuw aan. De gigantische kerstboom zal branden tot en met Driekoningen op vrijdag 6 januari 2024.

Sinds de magische transformatie in 1992 heeft de Gerbrandytoren elk jaar opnieuw als indrukwekkende kerstboom gediend. Met deze prestatie kreeg de kerstboom in 1998 een notering in het Guinness Book of Records. Verlicht door maar liefst 120 ledlampen en een toplicht, vormt de boom een schitterend schouwspel. De lampen zijn bevestigd aan speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer, op hoogtes tot 325 meter. Bij helder weer is de Grootste Kerstboom tot wel 40-50 kilometer in de omgeving te bewonderen, zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Extra feestelijk ontstekingsfeest
Ter ere van het jubileum is er een extra feestelijk ontstekingsfeest gepland. Het programma begint om 18.00 uur met optredens van Vrouwe IJsselstein Swingt, de lokaal bekende Dennis Baars en DJ Patjoo. Voor de officiële ontsteking betreedt Berget Lewis het podium. Gedurende het hele programma, dat tot half tien ’s avonds duurt, zijn de Coca-Cola Kersttruck en diverse foodtrucks geopend. Het ontstekingsfeest is gratis toegankelijk en vindt plaats op het Podiumterrein in IJsselstein.

Live beelden door Hobbyscoop
Op het moment van schrijven was het niet bekend of de stichting Hobbyscoop net al voorgande jaren een livestream van de Grootste Kerstboom online zal aanbieden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in