GridTracker ontvangt Amateur Radio Software Award

De Amateur Radio Software Award (ARSA) commissie heeft met genoegen aangekondigd dat GridTracker, een project geleid door Stephen Loomis N0TTL en het GridTracker.org team, is geselecteerd als de ontvanger van de vierde jaarlijkse Amateur Radio Software Award. De prijs erkent softwareprojecten die de amateur radio verbeteren en innovatie, vrijheid en openheid bevorderen in de ontwikkeling van amateur radio software.

De commissie ontving veel nominaties voor de prijs van 2023 en na zorgvuldige overweging werd GridTracker als winnaar gekozen. De commissie was onder de indruk van de veelzijdigheid van de functies in GridTracker, de innovatieve grafische interface en de mogelijkheid om amateur radio leuker te maken.

GridTracker is een tool die WSJT-X amateur radio verkeer zoals FT8 en contacten uit logbestanden visualiseert, waardoor het voor radioamateurs gemakkelijker wordt om hun contacten bij te houden en deel te nemen aan wedstrijden. De unieke benadering van het visualiseren van radioverkeer voegt een nieuwe dimensie van plezier toe aan de radio hobby. Lees ook ons eerdere artikel over GridTracker.

Om meer te weten te komen over GridTracker, ga naar https://gridtracker.org. Als onderdeel van de prijs heeft Stephen Loomis N0TTL gevraagd om een subsidie van $300 te doneren aan NAMI van Oregon, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van individuen en gezinnen die getroffen zijn door geestesziekten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in