Gedoe om verguninngsvrije antennes op dak van zendamateur

HUIZEN – De antennes van zendamateur PD4WG uit Huizen mogen waarschijnlijk blijven staan, ondanks bezwaren van enkele bewoners van een nabijgelegen appartementencomplex. De antennes zijn al langere tijd onderwerp van discussie. Vorig jaar april oordeelde de rechter dat de antenne die toen nog wat hoger was en aan de voorkant van het huis stond, verwijderd moest worden.

Geen vergunning nodig of toch wel?
De zendamateur vroeg voor hij de antenne plaatste op 30 januari 2020 bij de gemeente al een vergunning aan. Een ambtenaar liet de zendamateur weten dat de antenne-installatie vergunningsvrij is als deze niet hoger is dan 5 meter. Verschillende omwonenden verzochten na het plaatsen de gemeente om handhavend op te treden. Het college heeft ter plaatse onderzoek laten doen en kwam terug op de eerdere mededeling dat de antenne vergunningsvrij is.

Foto : QRZ.com – De oude situatie 2021

Er bleek toch een vergunning nodig en die kreeg de zendamateur nu niet meer. Om te zorgen dat de zendamateur zijn antenne-installatie zou verwijderen kreeg hij een last onder dwangsom opgelegd. De zendamateur was het daar niet mee eens en stapte naar de bestuursrechter. Deze oordeelde in april vorig jaar dat de antennemast moest worden verwijderd omdat hij aan de voorkant van de woning stond.

Volgens de regels verplaatst
De antenne-installatie is inmiddels verplaatst en alles voldoet nu aan de 5 meter regel waar geen vergunning voor nodig is. Maar omwonenden vinden dat er nog steeds sprake is van overlast. Ze zijn van mening dat de antennes in strijd zijn met de regels die gelden in dit gebied.

Foto : QRZ.com – De nieuwe situatie 2023

Een woordvoerder van de omwonenden, is niet onder de indruk van de inspectie die is gedaan door de welstandscommissie. Hij heeft weinig vertrouwen in het besluit van de commissie en verwacht dat er weinig anders opzit voor de omwonenden dan opnieuw naar de rechter te stappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in