GB23C op HF en VHF ter ere van kroning Charles III

GB23C

In het Verenigd Koninkrijk zullen er ter gelegenheid van de kroning van Charles III verschillende special event stations actief zijn. De call GB23C zal actief zijn gedurende de maanden mei en juni 2023. De Cray Valley Radio Society zal met de callsign het station van 3 tot 8 mei bedienen vanuit Maritime Greenwich.

De Cray Valley Radio Society verwacht op 3 mei laat op de avond te starten en actief te zijn tot ongeveer 9 uur ’s ochtends op 9 mei. Zij zullen met drie HF-stations in de lucht zijn op frequenties van 80 tot 10 meter, met uitzondering van 60 meter. De hoofdantenne voor de HF-frequenties zal een 5 elements Hygain TH5 zijn die op een mast van 25 meter hoog is gemonteerd. Voor de andere HF-banden worden draadantennes gebruikt.

Daarnaast zal er één VHF-station zijn dat de 6 en 2 meterband zal bedienen. Op de 6-meterband zal een horizontale yagi worden gebruikt en voor 2-meterband is een rondstraler gemonteerd boven de HF-antenne.

Vanaf 10 mei tot het einde van juni 2023 zal deze roepnaam ook beschikbaar zijn voor individuen en clubs. Dit betekent dat anderen ook gebruik kunnen maken van deze roepnaam gedurende deze periode.

Daarnaast heeft Ofcom, de regulerende instantie voor communicatie in het Verenigd Koninkrijk, een blok van 676 event calls beschikbaar gesteld voor de Beaconnect-activiteit van de RSGB tijdens de kroning. Deze roepnamen, genaamd GB23BAA tot en met BZZ, zullen gedurende de hele maand mei en juni beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in