FT8.LIVE: Realtime Weergave van Spots

Afgelopen week hebben we een interessante website ontdekt genaamd FT8.LIVE. Deze website toont amateur radio spots vanuit de realtime PSKreporter stream. Door de realtime weergave van spots krijg je directe informatie over welke modi er gebruikt worden en welke stations actief zijn.

Het hoofddoel van ft8.live is om gebruikers in staat te stellen realtime informatie te verkrijgen. Helaas biedt het platform nog geen historische gegevens. Als je historische gegevens wilt bekijken, kun je gebruikmaken van PSKReporter.

Naast FT8, de populaire digitale mode, biedt ft8.live ook informatie over andere modi, zoals CW, WSPR en JT65. De website kan bijzonder nuttig zijn voor amateurs, omdat je snel kunt zien welke frequenties en modi op een bepaald moment populair zijn. Dit stelt radioamateurs in staat om efficiënter gebruik te maken van de beschikbare frequenties en om verbindingen te maken met andere stations.

De interface van ft8.live is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Op de homepage worden de recente spots weergegeven, inclusief de roepnaam van het station, de frequentie, de mode en het rapport. Je kunt de spots filteren op modus, land of call prefix om gerichter te zoeken naar specifieke informatie. Bovendien is er een kaartfunctie beschikbaar waarop je de locatie van de stations kunt zien.

Neem snel een kijkje op FT8.LIVE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in