Flinke donatie voor Hobbyscoop tijdens Meet en Greet

Op vrijdag 16 april vond in Gorinchem de allereerste Meet en Greet plaats van de Vroege Vogels van PI2NOS. Naast het ontmoeten van mede-radioamateurs en het delen van verhalen, waren er ook verschillende stands aanwezig. Het evenement werd georganiseerd door Jan (PD3JVR), Bas (PD1BC) en Gert (PA9F) en was met zo’n 85 bezoekers een groot succes.

Een van de hoogtepunten van de dag was de lezing door Hobbyscoop. Deze stichting beheert PI2NOS, de bovenregionale repeater die dagelijks alle vroege vogels samenbrengt. De lezing, die ongeveer 45 minuten duurde, ging uitgebreid in op de activiteiten van de stichting en de techniek achter PI2NOS.

Na de lezing werd er een loterij gehouden waarin mooie prijzen te winnen waren. Maar op het laatste moment kwamen er nog zes unieke rondleidingen bij in de Gerbrandy toren, wat de loterij nog aantrekkelijker maakte. De opbrengst van de loterij werd door de organisatie gedoneerd aan Stichting Scoop Hobbyfonds. Tot grote verrassing bracht de loterij maar liefst €600 op voor de stichting!

De donatie is zeer welkom voor Hobbyscoop, vooral omdat de energiekosten de afgelopen periode enorm zijn gestegen. Toch zijn hun financiële uitdagingen nog lang niet voorbij en zij doen dan ook een beroep op iedereen die het leuk vindt wat Hobbyscoop doet om een donatie te doen, hoe klein of groot ook. Dit kan eenvoudig via de website van Hobbyscoop.

Wat zijn de vroege vogels van PI2NOS?
De vroege vogels is een groeiende groep zend- en luisteramateurs die vroeg in de ochtend, tussen 5 en 7 uur, actief zijn op de PI2NOS-repeater. Op dit tijdstip vindt er een korte ronde plaats, waarbij deelnemers zich inmelden en een gezzelig praatje houden.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in