Eerste 40-meter ronde PI4OTC een groot succes!

PI4OTC

Afgelopen zaterdag organiseerde de Old Timers Club (OTC) voor het eerst naast hun gebruikelijke ronde op de 80-meter ook een ronde op de 40-meterband. De eerste ronde, geleid door Bert PA1K, trok maar liefst 37 inmelders en was dus een groot succes.

De ronde op 40-meter is met name een uitkomst voor zendamateurs met een Novice (D) machtiging, die normaal gesproken niet op de 80-meterband mogen inmelden. Niet getreurd de tweede 40-meter ronde van PI4OTC staat gepland op 9 december 2023 om 12:00 lokale tijd op 7073 kHz.

Zowel de voorzitter als de secretaris van de OTC toonden zich aan het einde van de ronde zeer enthousiast over het succes van de eerste 40-meter ronde. De secretaris liet ook weten dat er tijdens de ronde al twee nieuwe Novice (D) leden zich bij de club hadden aangemeld. Daarnaast benadrukte hij dat alle 35 inmelders een QSL-kaart kunnen verwachten.

De ronde die al om twaalf uur was begonnen werd na ruim anderhalf uur door Bert afgesloten. Hij benadrukte daarbij dat deze ronde een gezamenlijke inspanning is van alle zendamateurs, want samen maken we er iets moois van. Bert kijkt uit naar de volgende ronde op 9 december en roept ieder op om aanwezig te zijn om 12:00 uur op 7073 kHz. Hierna volgden nog vele amateurs die Bert en de OTC bedankten, zowel uit binnen- als buitenland.

Old Timers Club
De Nederlandse OTC is sinds 1950 een club van ervaren zendamateurs en hun partners die elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten. Aan verenigingszaken wordt niets gedaan. Neem ook eens een kijkje op : www.oldtimersclub.info

Meer radiorondes op HF kan je vinden in ons overzicht KLIK HIER

24 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in