Dit weekend zendbeperkingen in Nederland

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft aangekondigd dat er dit weekend (15 en 16 april) tijdens twee evenementen in het land zendbeperkingen zullen gelden in de 13cm band 2320 – 2400 MHz. De frequenties zijn voornamelijk in gebruik door omroepen die tijdens de evenementen aan het filmen zijn.

Amstel Gold Race 
Op 15 en 16 april staat Limburg in het teken van de Amstel Gold Race. Gedurende deze dagen is het gebruik van de frequenties (2320 – 2400 MHz) verboden binnen een straal van 35 kilometer rondom Limburg, inclusief het richten van antennes naar dit gebied vanaf buiten de straal. Meeluisteren met de koers bekijk de frequentielijst hier
De Amstel Gold Race, is een sinds 1966 jaarlijks in het voorjaar in de Limburgse heuvels verreden Nederlandse eendaagse wielerklassieker bij het mannen- en vrouwen- profwielrennen.

Marathon van Rotterdam 
Tegelijkertijd vindt de Marathon van Rotterdam plaats in hetzelfde weekend. Ook hier geldt gedurende deze twee dagen een verbod op het gebruik van de frequenties (2320 – 2400 MHz) binnen een straal van 35 kilometer rondom Rotterdam, inclusief het richten van antennes naar dit gebied vanaf buiten de straal.
De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement sinds 1981, gehouden in Rotterdam.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze zendbeperkingen om storingen te voorkomen tijdens deze evenementen. Houd deze data dus goed in de gaten als u van deze frequenties gebruik maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in