De Muggen Ronde toegevoegd aan HF Ronde Overzicht

De Muggen Ronde in het HF Ronde Overzicht

We hebben een nieuwe ronde toegevoegd aan het HF ronde overzicht: “De Muggen Ronde”. Deze ronde wordt gehouden op maandag, woensdag en vrijdag tussen 21:00 en 22:00 op 3785 KHz LSB +/- QRM. Jos (PA3GDF) is een van de leiders van deze ronde.

Op de QRZ-pagina van Haarlemmer Jos stond een interessant stukje over het ontstaan van “De Muggen Ronde”. De ronde is ontstaan door reguliere QSO’s met Joost F/PA2EAR, die actief was vanuit de Franse Morvan op de 80-meterband. Omdat Joost slechts voor beperkte periodes in Frankrijk verblijft, ontstond er een leegte op 3.785 KHz wanneer hij in Nederland verbleef. Dit werd opgevuld door de ronde ook op een aantal dagen in de week voort te zetten.

Waarom de naam Muggen Ronde?
Haarlem heeft lange tijd in een moerassig gebied gelegen, omringd door veel meren en moerassen van de middeleeuwen tot halverwege de 19e eeuw. Een moerassig gebied genereert veel muggen, en daarom werden de inwoners van Haarlem “Muggen” genoemd.

Halverwege de 20e eeuw bedacht een lokale politieagent een plan om de jeugd van Haarlem actiever te maken in sport. Hij kwam met een fietstocht voor de jeugd, genaamd “De Muggenronde”. Deze naam is nu overgenomen voor onze Radio Muggenronde! “De Muggen Ronde”.

Rondes of wijzigingen kunnen altijd worden doorgegeven!
Onze overzichten van radiorondes zijn erg populair, en we streven ernaar ze up-to-date te houden. Gelukkig krijgen we daarbij hulp van onder andere rondeleiders en luisteraars die wijzigingen doorgeven. Afgelopen zondag ontvingen we zo’n wijziging. We hadden een ronde op 80 meter in het HF-overzicht staan als de Kennemerland Ronde, maar deze bleek onjuist te zijn want het ging hier om de boven genoemde ronde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in