Belgische zendamateurs wisselen clubcall voor OS23SOM

Ter gelegenheid van de regionale Special Olympics die worden gehouden in Mechelen, zullen leden van de Belgische afdeling MCL van de Unie van Belgische Zendamateurs (UBA) hun clubcall ON4MCL tijdens de maand mei 2023 omruilen voor de bijzonder call OS23SOM.

OS23SOM zal actief zijn op HF, VHF en mogelijk ook op UHF in alle gangbare modus o.a PHONE,RTTY, FT8, FT4, PS63 en PSK31. De letters SOM in de call staan voor Special Olympics Mechelen, Het getal “23” natuurlijk voor voor het jaartal.

Negen leden van de UBA-MCL hebben zich aangemeld als operatoren: ON1BN, ON3ACK, ON3AWI, ON3HPA, ON4CAS, ON5GO, ON5WL, ON7LO en ON7WD. Zij ontvingen een leidraad over het in de lucht brengen van het special event station.

Aan dit evenement is een award-certificaat verbonden. Zowel Belgische zendamateurs die lid zijn van de UBA als buitenlandse zendamateurs kunnen het award in drie klassen verdienen. Alle digitale modes worden als één enkele digimode beschouwd. Voor elke klasse moeten een minimum aantal verschillende band-/modeslots worden gewerkt.

Het certificaat zal beschikbaar zijn in drie klassen:
• Brons voor het werken van OS23SOM in drie verschillende band/modus-slots;
• Zilver voor het werken van OS23SOM in vijf verschillende band/modus-slots;
• Goud voor het werken van OS23SOM in zeven verschillende band/modus-slots.

Logsearch kan via hamlog.online waar je het diploma, als je in aamerking komt, ook meteen gratis kan downloaden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in