Argentijnse taxi stoort met radio livestream NASA

Tijdens een livestream van de NASA heeft een ongewone gebeurtenis plaatsgevonden. Een Argentijnse taxichauffeur verstoorde de communicatie tussen NASA en het ruimtestation ISS.

Dit opmerkelijke voorval was woensdag te horen tijdens de Russische Space Walk 56 welke via een livestream van de NASA werd uitgezonden. Kortstondig was de taxichauffeur te horen terwijl hij met zijn meldkamer communiceerde en een straatnaam noemde.

Manuel Mazzanti, een journalist en fotograaf die verslag doet van het ruimteprogramma, merkte dit ongewone moment op tijdens de uitzending en deelde het op sociale media. De storing was luid en duidelijk, maar duurde slechts drie seconden.  Volgens de journalist behoorde het adres dat genoemd werd tot een huis in Villa Martelli, een provincie in Buenos Aires.

Het is vermeldenswaardig dat het International Space Station (ISS) zich recht boven Argentinië op 430 kilometer hoogte bevond toen de interferentie van het radiosignaal van de taxi in de NASA-uitzending plaatsvond.

Experts hebben uitgelegd dat het radiosignaal van de taxichauffeur een frequentie heeft gebruikt die overlapt met de frequentie die NASA gebruikt, waardoor interferentie ontstond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in