Action roept aromadiffuser terug vanwege ernstige storing

Winkelketen Action heeft een terugroepactie aangekondigd voor een aromadiffuser die storing veroorzaakt op frequenties tussen de 30 en 200 MHz. Het stoorsignaal heeft een bereik van ongeveer 30 meter.

De storing kwam aan het licht tijdens een technisch onderzoek uitgevoerd door de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Uit het onderzoek is gebleken dat de diffuser ‘de wettelijke eisen voor elektromagnetische golven in ernstige mate overschrijdt’. Hierdoor kan het signalen van andere communicatieapparatuur verstoren, inclusief die van de hulpdiensten, zoals ambulance of brandweer.

Ook radio op FM en DAB+ kunnen hinder ondervinden van het apparaat, evenals de communicatienetwerken van schepen en vliegtuigen. De RDI waarschuwt voor een groeiende ‘vervuiling’ van het radiospectrum, met mogelijke ernstige gevolgen, zoals onbereikbaarheid van het alarmnummer 112 door storingen.

Het betreft een product van fabrikant Kapimex dat verkrijgbaar was bij de Action tussen 10 maart en 15 augustus vorig jaar. Alleen diffusers met batchnummer 874122, in combinatie met artikelnummers 27300221 of 27300222, worden teruggeroepen. Klanten wordt verzocht het apparaat terug te brengen naar de winkel, waar zij het aankoopbedrag zullen ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in