Aangekondigde zendbeperking in de 13cm band

Het RDI heeft een aangekondigde zendbeperking in de 13cm band op hun website geplaatst. De beperking is vanwege de Volta Limburg Classic. Deze wielerronde vindt plaats op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april, en om ervoor te zorgen dat de communicatie van de organisatie niet wordt gestoord, mag de hele band van 2320 – 2400 MHz niet worden gebruikt in een straal van 35 km van Maastricht en omstreken.

Dit betekent dat als u van deze frequenties gebruik maakt, u op deze dagen niet kunt uitzenden op deze frequenties in het opgegeven gebied. Buiten dit gebied mag u ook niet richten naar Limburg. Het is daarom belangrijk om dit in uw agenda te noteren als u van deze band gebruik maakt.

Als radiozendamateur heeft u toegang tot verschillende frequentiebanden om te communiceren met andere zendamateurs of om uw eigen experimenten uit te voeren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat u niet altijd vrij bent om deze frequenties te gebruiken, omdat er primaire gebruikers kunnen zijn die voorrang hebben. Dit zijn meestal organisaties zoals omroepen of overheidsinstanties die deze frequenties gebruiken voor belangrijke communicatiedoeleinden.

Als u deze primaire gebruikers stoort, kan dit ernstige gevolgen hebben en kan het u zelfs een boete opleveren. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van geplande evenementen en andere situaties waarin bepaalde frequenties tijdelijk niet beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in